Benyt teambuilding til at styrke fællesskabet

Teambuilding har de senere år vundet mere og mere anseelse som et stærkt redskab til udvikling og styrkelse af kompetencer. Man har indset, at teambuilding ikke kun er lege. Det er en måde at komme hinanden nærmere i en gruppe. At presse sig selv til det yderste, og derved vise gruppen, hvem man virkelig er. At kunne arbejde sammen med andre og kunne levere godt arbejde, selv når man er stresset.

Disse er alle gode kvaliteter for en person. De tages i brug som forælder, som ven og på arbejdspladsen. Særligt arbejdspladserne har de senere år benyttet sig rigtig meget af teambuilding, da det er gået op for dem, hvor stærkt et værktøj teambuilding kan være.

Teambuilding har qua sine samlende og udviklende egenskaber vist sig at være fantastisk for mange arbejdspladser som middel for udvikling af sammenhold og fællesskab. Egenskaber som i sidste ende gør, at medarbejderne både har bedre velvære på arbejdspladsen samtidig med, at de kan yde bedre og at virksomheden derved får en stor gevinst af indsatsen med teambuilding. Teambuilding er med til at skabe bedre trivsel på arbejdspladsen samtidig med, at det får medarbejderne til at arbejde mere effektivt sammen.

Teambuilding med arbejdet

Arbejdspladserne nyder nemlig utroligt godt af, hvis deres medarbejdere har netop disse hold kvaliteter. Teambuilding er for eksempel godt til at skabe gode forhold mellem kollegaer som ikke før eksisterede. Det er ikke sikkert, at man er på en arbejdsplads, hvor det er naturligt at snakke med sine kollegaer og da slet ikke om andet end det arbejde, de har for hånden.

Så kan teambuilding være et rigtig godt tiltag. Derigennem får man nemlig tid sammen, hvor man godt nok hele tiden har en opgave foran sig, men hvor man også får lov til at møde de mennesker, man arbejder sammen med. På den måde bliver der skabt sammenhold og måske endda venskaber mellem kollegaer. Det er uden tvivl i både arbejdspladsernes og medarbejdernes interesse.

For det første tilbyder arbejdspladsen nu mere end bare et arbejde og en fast månedsløn. Nu tilbyder de også et fællesskab, og det holder på medarbejdere. Derudover betyder det selvfølgelig også, at det fælles arbejde og sammenholdet bliver styrket. Hvis de ansatte er gode til at koordinere og arbejde sammen, vil ma opleve at dele af ledelsen og det administrative bliver lettere – og i nogle tilfælde måske endda overflødigt.

Arbejdspladserne har derudover interesse for teambuilding, da det sætter de ansatte i pressede og stressende situationer. Selvom det at stå i en trætop og være bange for højder ikke er det samme som at have en vigtig deadline om to timer, så kan den ene opgave alligevel hjælpe med at forberede en på den anden.

Teambuilding lader arbejdspladsen observere deres medarbejdere, og hvordan de arbejder under pres. På den måde kan arbejdspladsen forbedres, og de ansatte kan skærpe deres færdigheder.

Teambuilding skaber også bedre forhold for medarbejderne, som føler en større samhørighed med både de øvrige ansatte og med virksomheden. Det giver både større arbejdsglæde og motivation, når man kender hinanden og har det godt sammen.

Væld den rette teambuilding for jeres team

Teambuilding er ikke kun én ting. Som det har vundet frem i popularitet og anseelse, findes teambuilding nu i mange forskellige former. Fælles for dem alle er, at de stiller holdene en svær og usædvanlig opgave, som de bliver nødt til at have eller skabe et stærkt sammenhold for at kunne løse.

Alt efter hvilke interesser, styrker og svagheder man har, kan man vælge mellem mange forskellige typer teambuilding. Når mange tænker teambuilding, så tænker de straks på udendørsaktiviteter, ekstremgynger og måske endda et orienteringsløb. Teambuilding er imidlertid så meget mere end det, og der er garanteret også en form for teambuilding, som vil passe jeres team.

Bryd med det kendte

Når man skal skabe et stærkt team, kan det nogle ofte være en god idé at bryde med det kendte. Herunder, at man tager væk hjemme fra og finder et godt sted at holde sine teambuilding øvelser.

Det at komme på ”udebane” er med til at bryde de faste mønstre op og dermed med til at skabe grobund for nye samarbejder og nye måder at arbejde og gøre tingene på.

At bryde med det velkendte kan virkelig være med til at styrke en virksomhed, når man i fællesskab finder ud af, at der er andre, og måske bedre, måder at arbejde på. Det er med til at styrke fællesskabet – så det er absolut værd at bruge tid og kræfter på. For både medarbejdere og virksomhed.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *